Baan

Vaarregels, weer en fairness

Het is weercode:

Groen

Er zijn geen bijzonderheden.

VAARREGELS BOORD AAN BOORD

Bij normale weersomstandigheden gebruiken we de middelste 6 banen van de Bosbaan. Je roeit op in baan 0, warmroeien of uitroeien doe je in baan 7.

Tijdens 2km wedstrijden

Tijdens broken2 wedstrijden

Klik hier voor meer info over de broken2k

Overtredingen van de vaarregels kunnen bestraft worden.

Trainen tijdens wedstrijden is niet toegestaan. Er geldt een vaarverbod vanaf 30 minuten voor de start van de eerste wedstrijd, tot na de finish van de laatste wedstrijd. Ook is het niet toegestaan om in de pauzes te trainen of om de boot over te roeien naar de Nieuwe Meer.

Weercodes

Wat te doen bij bepaalde weersomstandigheden?

Groen

Er zijn geen bijzonderheden.

Geel

Er kunnen mogelijk bijzonderheden ontstaan waardoor er aanpassingen in het programma komen. Hou de site en socials in de gaten.

Oranje

Er zijn bijzonderheden ontstaan waardoor er aanpassingen in het programma komen. Hou de site en socials in de gaten.

Rood

Races worden afgelast.

WAT IS FAIRNESS?

Bij elke wedstrijd is het belangrijk dat alles eerlijk en veilig gaat. Vandaar dat er bij het roeien het begrip ‘Fairness’ in het leven is geroepen met het daarbij behorende ‘Fairnessprotocol’. In dit Fairnessprotocol staat wat te doen als het weer slecht(er) wordt, wanneer er (te) weinig inschrijvingen zijn of wanneer het weer wedstrijden oneerlijk maakt doordat de weersomstandigheden per baan te veel verschillen.

De algemene regels voor veiligheid en eerlijkheid zijn te vinden in het Reglement voor Roeiwedstrijden. Het Fairnessprotocol dat wij hebben opgesteld voor de DIYR is een aanvulling daarop en bevat conform artikel 33.9 RvR de praktische uitwerking ervan.