Selectie Coupe de la Jeunesse

De Coupe de la Jeunesse is een internationaal roeitoernooi voor junioren georganiseerd door veertien landen onderling. Hierbij wordt de plaats waar het toernooi georganiseerd wordt elk jaar aan een ander land van de organiserende landen toebedeeld. Het doel van de Coupe is talentvolle wedstrijdroeiers ervaring te laten opdoen op een internationaal tournooi.

Op de DIYR kun je je kwalificeren voor de Coupe de la Jeunesse

Selectie

De DIYR is door de KNRB aangewezen als de kwalificatiewedstrijd voor de Coupe de la Jeunesse. Het is de taak van de DIYR deze wedstrijden zo eerlijk mogelijke te laten plaats vinden. De KNRB is verantwoordelijk voor het selectieproces zelf.

Op de DIYR selecteert je ploeg zich, als je in jouw veld het hoogste eindigt in de finale. Ook ploegen die zijn geselecteerd voor het WK junioren mogen tijdens deze wedstrijd hun basissnelheid testen.

Meer informatie over de selectie vind je hier.

Welke velden zijn klasserend?

De selectie voor de Coupe de la Jeunesse vind plaats in de J18 en M18 velden van blok 3. Vanaf 7 inschrijvingen krijgen deze velden een voorwedstrijd in blok 1.

Omdat alle kwalificerende finales in blok 3 plaats vinden, is het niet mogelijk om op één dag in twee verschillende kwalificerende velden te starten.

Zaterdag

01J18 4X
02J18 4-
03M18 8+
04J18 1x
05M18 2-
06M18 2x

Zondag

101M18 4X
102M18 4-
103J18 8+
104M18 1x
105J18 2-
106J18 2x

Kwalificeren in de skiff

Voor de kwalificatie in de skiff zijn de velden 04 J18 1x en 104 M18 1x uitgeschreven in blok 3. Deze velden zijn open voor alle deelnemers maar krijgen geen lagere finales dan een B-finale.

Kwalificeren in de 4- & 4+

Voor de 4+ kwalificeer je door te starten in het 4- veld: De snelste 4- mag kiezen tussen de 4- en 4+, de tweede boot kan vervolgens voor het nog vrije nummer kiezen.

Plaatsen en fairness

De selectie van de Coupe de la Jeunesse proberen we zo eerlijk mogelijk te maken. Daarom plaatsen we in opdracht van de KNRB aan de hand van het volgende protocol:

  1. Deelnemers die zich bij de KNRB hebben opgegeven voor de selectie worden bij elkaar geplaatst in één voorwedstrijd vanaf 8 deelnemers aan dit veld én meer dan 1 inschrijving voor de selectie.
  2. Er wordt niet geplaatst bij velden van 7 of minder deelnemers of bij één inschrijving voor de selectie.
  3. De uitslagen van de finales bepalen de selectie.

Welke ploegen zich voor de Coupe de la Jeunesse hebben opgegeven vind je hier.