Pas op! De DIYR wordt heet!

De Dutch International Youth Regatta

De DIYR wordt een wedstrijd wie het coolste blijft. En dan hebben we het natuurlijk over dat je niet oververhit raakt. letterlijk. Want het wordt niet warm maar heet! Met intensief sporten moet je dan goed opletten. Daarom treed in het hitteplan in werking:

Dit moet je doen om cool te blijven.

Drink én eet!

Dat je van al dat zweten veel moet drinken, dat wist je waarschijnlijk al! Maar je moet ook goed blijven eten! Je verliest van de warmte je honger. Dus ben gewoon streng voor je zelf: “drink én eet. Dat eten mag best zout zijn! Want met zweten verlies je zouten dus die heb je ook veel nodig.

Ben je je fles kwijt? Koop dan bij je DIYR fles bij de finishtoren.

Bescherm je tegen de zon!

Van veel zon kun je een zonnesteek oplopen of verbranden. Van allebei ga je niet harder roeien. Ja ook van verbranden, want dan is je huid stuk en gaat zweten minder lekker. dus:

  • Pet op!
  • Licht shirt aan onder je roeipakje!
  • Vaak zonnebrand smeren!
  • Blijf zoveel mogelijk in de schaduw!

We zullen minder streng zijn op uniformiteit om dit te faciliteren.

Tip! neem met jouw vereniging parasols, party tenten of gewoon een zeil voor mee, voor extra schaduw.

Koel je cool!

Even serieus, dit is even next level: het wordt zo warm dat je moet koelen! Aan de start van jou race moet je zorgen dat je spieren warm zijn, maar je kern (hoofd, romp) koel. Je moet dus letterlijk het hoofd cool houden. Hoe doe je dat:

Zorg dat je een shirt draagt en maak dat nat! Slim is om hiervoor een extra fles water mee te nemen (misschien zelfs met ijs er in). Gebruik niet het Bosbaan water want dat is niet meer zo fris…

Koel-inspiratie