Drie nieuwe categorieën op de DIYR 2022

Dit jaar zijn er op de DIYR 2022 een aantal nieuwe velden voor jou! Het gaat hierbij om de volgende drie:

Onder de 10 jaar

Bij veel verenigingen kan al gestart worden met roeien vanaf 8 of 10 jaar. Ook jullie willen we graag wedstrijden laten roeien en daarvoor is de DIYR uitermate geschikt. Er zijn nu dus ook velden (broken2k) voor 8-tot 10-jarigen (open 10).

Para-velden

Ook pararoeiers (zowel met een fysieke of visuele beperking) kunnen nu deelnamen aan de DIYR in speciale para-velden. Je hoeft hiervoor niet medisch gekeurd te zijn, na de inschrijving kijken wij samen welk veld en heat het beste bij jou past. De para-velden worden verroeid middels het broken-2k principe.

Ouder dan 18 jaar?

De DIYR vind het belangrijk dat iedere scholier (middelbare school of MBO) de gelegenheid moet krijgen een wedstrijd te starten op eigen niveau, ook als je al ouder bent dan 18 jaar. Daarom zijn er nu ook velden voor junioren competitieroeiers van 18 tot 23 jaar. In de reglementen word je dan “senioren B” of afgekort “SB” genoemd.

Let op! Vorig jaar was er een andere opzet van het programma en tijdschema vanwege Covid-19. Dit jaar ziet het er heel anders uit, ook vanwege de splitsing van de regioblokken (broken-2k) en wedstrijdvelden.

Je kunt nu ook meedoen aan de DIYR als je jonger dan 10, ouder dan 18 of een para sporter bent!

Wil je weten in welke cathegorie jij past, kijk dan hier.