Wedstrijden

Een roeiwedstrijd voor alle niveaus en leeftijden

Deze wedstrijd is voor elke juniorenroeier ongeacht je niveau of roeiervaring. Zolang je op 31 december 2022 maar 18 jaar of jonger bent. Iedereen mag meedoen!

Op deze pagina vind je alle informatie die jij moet weten om te kunnen deelnemen aan de DIYR!

Eerst even dit: Voor wedstrijdroeiers gebruiken we allemaal de zelfde begrippen. Maar voor “competitiejunioren” worden in elke regio en op elke verenigingen andere begrippen gebruikt. Lees hier welke begrippen de DIYR gebruikt voor jou en je ploeggenoten.

Broken 2-kilometer voor alle competitieroeiers

“Broken 2-wat?!” Ja! De DIYR introduceert een heel nieuw wedstrijdconcept voor alle competitieroeiers : de ‘broken 2-kilometer”.

Voor de Broken 2 kilometer (B2K) roei je op naar de startvlotten aan het begin van de Bosbaan. Hier start je met maximaal 6 ploegen naast elkaar weg en race je tot de eerste finisch op de 1000-meterlijn. Vervolgens roei je rustig door tot de 1500-meter lijn. Hier start je nog een keer en race je 500m tot de finish op de 2000-meterlijn. Zo heb je dus een race gevaren over 2000-meter, die we hebben “gebroken” tussen de 1000- en 1500-meter.

De tijden van de afstanden worden bij elkaar opgeteld in de uitslag.

Voor deze races heb je rugnummers nodig. Die haal je bij het secretariaat!

Lees hier meer info over hoe je de broken2k moet varen.

De Dutch International Youth Regatta

INTERNATIONALE WEDSTRIJDEN OVER 2000-meter

De Dutch International Youth Regatta

Als junioren wedstrijdroeier vaar je het programma wat je kent van alle andere nationale 2000-meterwedstrijden in het voorjaar. De blokindeling is wel anders, omdat er geen studenten op deze wedstrijd zijn. 
Om het programma leuker en beter te maken zijn hier wel wat onderdelen aan toegevoegd:

 • Naast de A-finale worden zoveel mogelijk B- en hogere finales uitgeschreven, zolang het programma dit toelaat.
 • Selectiewedstrijd voor de Coupe de la Jeunesse. Lees verder.
 • Ook internationale ploegen kunnen mee doen.

WEDSTRIJDPROGRAMMA

Het wedstrijdprogramma wordt op deze site gepubliceerd

INTERNATIONALE DEELNAME

 • Ploegen van buiten Nederland kunnen deelnemen aan de broken2K wedstrijden in de junioren-12 en junioren 14 velden. Over 2000-meter kunnen buitenlandse ploegen meedoen aan alle velden, m.u.v. de EJ-velden.
 • De junioren-16 en junioren-18 broken2k velden en de EJ-velden zijn alleen voor Nederlandse ploegen. Deze velden zijn voor beginnende of regionale roeiers.

Lees hier meer voor internationale deelnemers

STUURLIEDEN

 • Alleen stuurlieden voor M18- en J18-ploegen voor races over 2000-meter moeten worden gewogen in kleedkamer C.
 • Stuurlieden van alle andere velden hoeven niet te worden gewogen. (vrijstelling op artikel 7.5 RvR).
 • Stuurlieden van wedstrijden over de broken2k hoeven geen Junior te zijn. (vrijstelling op artikel 7.5 RvR).

INSCHRIJVEN & INSCHRIJFGELDEN

 • Jouw vereniging kan je inschrijven tot dinsdag 5 juli 18:00 via inschrijven.knrb.nl. Op inschrijvingen.knrb.nl kun je de inschrijvingen zien.
 • Het bijschrijven, wijzigen en terugtrekken van ploegen gaat ook via inschrijven.knrb.nl. Meer daarover lees je hier.
 • Betalen kan alleen per vereniging, en dus niet als individuele deelnemer. Dit mag vooraf worden betaald via bankrekening of tijdens het weekend per pin bij het wedstrijdsecretariaat.
 • Buitenlandse ploegen hoeven geen inschrijfgeld te betalen.
InschrijfgeldenCompetitieWedstrijd
skiff€ 16,50€ 21,50
twee€ 23,-€ 40,-
vier€ 30,-€ 55,-
acht€ 65,-

Betaalgegevens

NL68 ABNA 08 6550 9190
t.n.v. Stichting Roei Talent Ontwikkeling Nederland
o.v.v. Inschrijfgeld [Naam vereniging] DIYR.

LOTING

We delen de heats en voorwedstrijden in door middel van loting. De loting vindt plaats op donderdag 7 juli 20:00 uur bij de wedstrijdleider. Finales worden na de voorwedstrijd geloot. Deze loting wordt gepubliceerd op www.time-team.nl.

voorwedstrijd -finale of time-trails

Dit zijn alle 2000-meter wedstrijden, bij meer dan 6 inschrijvingen een voorwedstrijd, die bij meer dan 18 inschrijvingen als tijdrace verroeit zal worden. Voor die tijdraces (time-trails) heb je rugnummers nodig. Deze haal je bij de accreditatie.

UITSLAGEN & PRIJZEN

Alle uitslagen worden direct gepubliceerd op www.time-team.nl. Zo kun je live alle wedstrijden volgen.

2000 meter

De winnaar van de A-finale wordt direct na de race gehuldigd op het erevlot.

Broken2k

Elke winnaar van een broken2k heat wordt direct na de race gehuldigd op het erevlot en krijgt een blik. De overall snelste van het veld krijgt een beker. Hiervoor houden na elk blok een bekerceremonie:

ZaterdagZondag
14:00 Bekerceremonie Blok114:00 Bekerceremonie Blok1
15:30 Bekerceremonie Blok215:30 Bekerceremonie Blok2

REGLEMENTEN

Op deze wedstrijd is het Reglement van Roeiwedstrijden (RVR) van toepassing. Gezien het bijzondere karakter van de wedstrijden gelden de volgende uitzonderingen: 

 • Velden met minder dan 3 inschrijvingen worden in principe niet verroeid, wedstrijdleiding kan in uitzonderlijke gevallen hiervan afwijken.
 • De stuurlieden bij de junioren-competitievelden (broken 2km) hoeven zelf geen junior te zijn en hoeven niet te worden gewogen. 
 • Indien het schema het toelaat, worden er naast A-finales ook B- en hogere finales uitgeschreven. 
 • De wedstrijden over de broken 2km zijn voor competitieroeiers, wedstrijden over 2000 meter zijn voor wedstrijdroeiers. Regels omtrent afscherming van deze velden worden nog gepubliceerd.

BIJZONDER BEPALINGEN

1) Junioren-competitieroeiers roeien gebroken 2km (1000m + 500m).

2) Alle velden voor juniorencompetitieroeiers worden als heats gevaren zoals omschreven in artikel 34 lid 5 van het reglement voor roeiwedstrijden (RvR).

3) Voor de 2 km velden worden, indien het tijdschema dit toelaat, naast A-finales ook extra finales gehouden (B en hoger)

4) Velden met minder dan 3 inschrijvingen worden in principe niet verroeid, wedstrijdleiding kan in uitzonderlijke gevallen hiervan afwijken.

5) Bij Junioren competitie ploegen hoeven stuurlieden geen junior te zijn, afwijking van artikel 7 lid 5 RvR.

6) Bij onverwacht veel inschrijvingen kunnen nummers vervallen en/of restricties geïntroduceerd rondom aantal keren starten per persoon.

7) Op dit moment gaat de organisatie uit van maximaal 1000 atleten per dag. Mochten de dan geldende maatregelen dit aantal verminder cq vermeerderen zullen de aantal toelaatbare inschrijvingen daar op bijgestuurd worden volgens de bepalingen zoals hier onder beschreven.

8) 25 juni om 18:00 uur sluit de inschrijving. Hierna behoudt de wedstrijdleiding zich het recht om willen van de dan geldende corona regels nog steeds in velden het aantal inschrijvingen te reduceren. Hier bij wordt gebruikt gemaakt van de hier onder beschreven bepalingen.

9) Bij Juniorenvelden voor skiffs, met uitzondering van de junioren-competitievelden, worden er geen heats gevaren maar voorwedstrijden en finales, afwijking van artikel 34 lid 5 RvR.

11) Bij meer dan 18 inschrijvingen worden de voorwedstrijden als tijdrace gevaren zoals omschreven in artikel 34 lid 1 RvR.

DISCLAIMER

De organisatoren aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor enige schade aan boten van deelnemers of door bezoekers of deelnemers aan de wedstrijd aan lijf of goed geleden.